Review: Duo gezichtsbehandeling bij 'De Ontspannerij'

Review: Duo gezichtsbehandeling bij ‘De Ontspannerij’

Twee weken geleden hebben wij een duo gezichtsbehandeling gehad bij schoonheidssalon ‘De Ontspannerij’. Deze gastvrije schoonheidssalon is gevestigd in hartje centrum Sneek en wordt gerund door de super vriendelijke en vakbekwame Rodina Altenburg. Bij binnenkomst van de salon kregen wij direct een huiselijk en warm gevoel. De salon ziet er mooi, rustig en professioneel uit, het is er lekker warm en Rodina zorgt er voor dat je je direct thuis voelt.

Iets wat we meteen opmerkten was de achtergrond muziek die we hoorden, van heerlijke kalme melodieën tot Norah Jones, een goede afwisseling dat extra bijdraagt aan het informele gevoel. We zijn wel eens eerder bij een schoonheidssalon geweest, maar daar lig je soms in een té grote ruimte, voelt het onpersoonlijk en kil. Maar bij de Ontspannerij zeker niet! Wij kwamen voor een gezichtsbehandeling maar je kunt bij de Ontspannerij voor van alles terecht zoals; permanente make-up, wimperextensions, definitieve ontharing maar ook specialistische behandelingen zoals bijvoorbeeld couperose- en rimpelbehandelingen.

Een impressie van de salon

De behandeling
We hadden gekozen voor een heerlijke duo gezichtsbehandeling omdat het ons erg gezellig leek om samen deze behandeling te ondergaan. Rodina legde ons in de stoel en stopte ons in onder een heerlijk warm dekbed, dat was voor ons al stap 1 van het ‘ontspannen’. Daarna werden we om de beurt voorzien van een behandeling. Als eerste werd onze make-up verwijderd en werd ons gezicht gereinigd, heerlijk schoon! Daarna waren onze wenkbrauwen aan de beurt. Rodina koos voor een manier waarop onze wenkbrauwen nog nooit waren onthaart namelijk; waxen! Dit was een hele nieuwe ervaring voor ons, maar we zijn er dol enthousiast over!

De Ontspannerij

De Ontspannerij

Waxen van de wenkbrauwen
Hoe gaat het waxen in zijn werk? Als eerste wordt er een poeder aangebracht onder je wenkbrauwen, zodat de wax zich beter kan hechten. Daarna wordt de warme wax aangebracht. Na een paar seconden in de wax afgekoeld en iets gekrompen. Bij deze manier van waxen komen er geen strips aan te pas, de wax kan er als een soort kauwgom vanaf getrokken worden. Even op je tanden bijten? 😉 Nee hoor, het valt reuze mee! Zo ben je super snel ontdaan van je ongewenste wenkbrauw haartjes en voelt het heerlijk zacht aan.

Gezichtsmassage
Nadat onze wenkbrauwen er weer tiptop uitzagen werden de mee-eters verwijderd, met behulp van een stoombad. Na deze iets wat pijnlijke behandeling (het verwijderen van de mee-eters, vooral bij de neus!) was het echt tijd voor ontspannen! We kregen een heerlijke gezichtsmassage. Een gezichtsmassage zorgt voor een goede doorbloeding, waardoor je een gezonde gloed krijgt en het helpt natuurlijk om je helemaal te ontspannen. Dit lukte ons aardig, met het heerlijk warme dekbed om ons heen en de goed gekozen muziek op de achtergrond.

De Ontspannerij

Gezichtsmasker
Na de gezichtsmassage bracht Rodina nog een gezichtsmasker aan. Dit masker was speciaal om het vocht uit de onderlaag van je huid omhoog te halen. Het masker stimuleert de doorbloeding en is ontstekingswerend. Ideaal dus ook voor acne klachten.

Nachtcrème
Omdat wij onze behandeling op de avond kregen en verder geen plannen hadden, sloten we de behandeling af met een nachtcrème. Rodina vertelde ons dat deze nachtcrème een interval-crème is. Je begint met deze crème om je klaar te stomen voor een andere nachtcrème die hier op aansluit. De nachtcrème functioneert als een soort opstap-crème, omdat het zoveel goede bestanddelen bevat is het goed om je huid hier langzaam aan te laten wennen. Je huid wordt als het ware voorbereidt op de vervolgcrème. Omdat deze vervolgcrème zo specifiek is en zo rijkelijk, is het belangrijk dat je huid hier langzaam aan went.

De Ontspannerij

Producten
Tijdens onze behandeling maakte Rodina gebruik van de producten van Rosel Heim. 3 van deze heerlijke producten kregen we mee naar huis om uit te proberen. Je gebruikt deze producten in 3 fases.

Phase 1: Deze crème gebruik je ‘s avonds om je huid te reinigen. Je hoeft van dit product maar een heel klein beetje te gebruiken. ‘s Ochtends gebruik je alleen water om je gezicht te reinigen;
Phase 2: Dit is een nachtcrème, na fase 1 breng je deze crème aan. Deze nachtcrème is heel goed voor o.a. couperose, brengt vocht toe, is goed voor het herstellen van wondjes en na het zonnen;
Phase 3: Deze crème gebruik je de volgende dag als een dagcrème. een heerlijke crème dat verzorgt.

Een 3 stappenplan die eenvoudig in gebruik is en waarvan je zeker resultaat zult zien!

Na de behandeling
Toen wij bij ‘De Ontspannerij’ wegkwamen waren we ook echt ontspannen, deze salon doet zijn naam daarom ook eer aan. We waren lekker kalm en relaxed, heel anders dan onze average friday night! In eerste instantie voelde onze huid super zacht aan en voelde je echt de rijkelijke nachtcrème intrekken in je huid. De volgende dag had ik iets meer last van pukkeltjes, maar een paar dagen later zag ik echt effect! Mijn huid was in betere conditie, zag er rustiger uit en ik had minder last van mee-eters en pukkeltjes.

*Aanbieding*
Omdat wij erg enthousiast zijn over deze behandeling en wij jullie dit zeker aanraden, heeft Rodina een super leuke aanbieding. Bij elke duo behandeling krijgt de tweede persoon 50% korting! Deze aanbieding loopt tot 31 januari 2014.
Misschien is dit een leuk cadeau voor de feestdagen om samen met je moeder, tante, zus, vriend of vriendin te gaan! Een duo gezichtsbehandeling is €52,00 per persoon en je krijgt dus de tweede persoon voor de helft van de prijs!

 Kijk voor meer informatie over ‘De Ontspannerij’  op www.ontspannerij.nl