Amsterdam Fashionweek - Show Monique Collignon

Amsterdam Fashionweek – Show Monique Collignon

Vorig weekend showde Monique Collignon haar wintercollectie Couture Light 2016. Samen met Andrea van @Kearneys bezocht ik de show. Bij de vorige show van Monique Collignon had Andrea nog backstage meegewerkt, maar dit keer waren we er op uitnodiging. Super leuk natuurlijk en we waren dan ook erg benieuwd naar Monique haar nieuwe collectie!

De Couture Light collectie is een draagbare collectie die in het teken stond van sterke vrouwen en recyclen. Dit zag je duidelijk terugkomen in de zakelijke en klassieke stukken. Van semi transparante blouses met striksluitingen en klassieke jurken, tot blazers met hoge kragen en mantel- en broekpakken. Dit alles gecombineerd met matching leren handschoenen. Monique heeft voor deze wintercollectie gekozen voor een pallet van paars, groen, bordeaux rood, beige, blauw en zwart. Van basic outfits tot partylooks; je zag het allemaal terug in de nieuwste collectie.

Collectie
Tijdens de show werden er veel felgekleurde beelden getoond van Monique zelf, maar ook van teksten als ‘From trash to treasure’. Een groot gedeelte van de collectie valt onder the conscious collection label, wat inhoud dat de stoffen gemaakt zijn van gerecyclede plastic flessen. Al zie je dat in kleding zeker niet terug!

Wil jij er volgende winter ook op en top vrouwelijk uitzien? Dan raad ik je aan zeker even een kijkje te nemen in de collectie van Monique Collignon. (Al is het alleen maar om geïnspireerd te raken door haar stijl!)

Hier alvast een aantal van mijn favorieten tijdens de show!

PHOTO © 2016 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITSVrouwelijke blouses met transparante en kanten details.
PHOTO © 2016 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITSJurkjes gecombineerd met leren handschoenen voor een stoere, poweruitstraling.
PHOTO © 2016 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITSEen mooie leren broek gecombineerd met een transparante blouse met striksluiting voor een vrouwelijk accent.
PHOTO © 2016 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITSDit is één van mijn favoriete outfits van de show. Prachtig hoe verschillende materialen worden gecombineerd. Persoonlijk vind ik bordeaux rood een ontzettend mooie en warme kleur die goed aansluit bij zwart. Zeker een outfit die ik zou dragen!
PHOTO © 2016 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITSLeren broeken en transparante bloeses maken de outfit stoer, maar toch vrouwelijk.
PHOTO © 2016 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITSDeze prachtige kleur groen kwam ook vaak terug in de collectie. Niet alleen in deze outfit, maar ook in klassieke jurken en broekpakken.
PHOTO © 2016 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITSKlassieke jurken die het vrouwelijke figuur goed accentueren.

Wil je meer prachtige foto’s bewonderen van de show neem dan een kijkje op fashionweek.nl 

Liefs Marieke

Bron foto’s: Team Peter Stigter