Valentijnsdag: doe jij hieraan mee?

Valentijnsdag: doe jij hieraan mee?

Misschien zit je er al weken op te wachten; je geeft stiekem hints aan je lief over cadeautjes en verrassings-diners. Of ben jij single en wacht je zenuwachtig bij de brievenbus? Nog een dagje en dan is het Valentijn, doe jij hieraan mee?

Persoonlijk heb ik niet zoveel met Valentijnsdag. Eigenlijk heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met Valentijn. Ik weet niet wat het is, maar ik vind het altijd een beetje ongemakkelijk. Ben ik de enige?

Misschien komt het omdat ik in het verleden kaartjes en cadeautjes heb gekregen van ‘geheime aanbidders.’ Je moest er dan op de een of andere manier achter komen wie het was. Of ze maakten zich toch bekend en dan waren het mensen waar ik geen enkel gevoel bij had. Dat moest ik ze dat ook nog eens gaan vertellen! Aargh, awkward!

awkward

Ook ben ik wel eens met vriendinnen naar de bios gegaan op Valentijnsdag. Je raadt het al; een zaal vol stelletjes. Om eerlijk te zijn vond ik het wat aandoenlijk. Die mannen die achter hun vriendinnen aan slenteren, omdat ze per se iets ‘leuks’ samen moesten doen en niets anders konden bedenken dan naar de film te gaan.

Nee, ik ben dan toch meer van de spontane acties of van het idee dat het elke dag Valentijn is. ‘Alsof dat niet zoetsappig is’ hoor ik mijzelf zeggen. Maar wat is dan mijn liefdesverhouding met Valentijn? Ik vind een dag als Valentijn geschikt om mensen, dus niet zo zeer je partner, te laten weten dat zij belangrijk voor je zijn. Dat je van hun houdt of dat ze er niet alleen voor staan. Misschien heb je wel een vriend of vriendin die eens een lief kaartje verdiend. Is dat het idee van Valentijn?

We gaan eens terug in de tijd
Vroeger ontstonden er juist relaties op Valentijnsdag. Valentijnsdag heette toen nog Lupercalia en dat werd gevierd op vijftien februari. Het idee was simpel, de namen van ongehuwde dames werden in een grote kom gedaan. Een ongehuwde man trok er eentje uit en voilà, een relatie was geboren. Of je er nou gelukkig mee was of niet, je moest het er maar mee doen.

Het Christendom vond dit een heidens feest en dus werd het verboden. Onder een andere naam werd het toen een dag verplaatst, 14 februari was voortaan Valentijnsdag. Op deze dag mocht je via een brief je anonieme geliefde de liefde uiten. Dat principe kennen we nu nog steeds alleen is het nu uitgegroeid tot een commercieel circus.

Ben je niet van plan om mee te doen aan dit commerciële circus, maar wil je het ook niet helemaal aan je voorbij laten gaan?
Dan heeft
Fleurflirt.nl een bijzonder leuk cadeau voor Valentijn. Namelijk een stijlvol printbaar liefdesboekje met daarop de elf resterende maanden waarin je zelf voor iedere maand een originele activiteit invult voor jou en je geliefde. Van een strandwandeling tot een ontbijt op bed. Bedenk zelf wat jij en je lief de komende maanden samen gaan doen. Dat is toch veel leuker dan 1 verplichte dag in het jaar?
valentijnscadeau1

Wil jij ook een origineel en persoonlijk liefdesboekje maken? Je kunt dit ultieme cadeau nu gratis! downloaden via www.fleurflirt.nl/valentijn. Een cadeau dat niet één avond maar een heel jaar zal zorgen voor een glimlach op zijn gezicht. Een jaar lang Valentijnsdag!

Weet jij al wat je gaat doen met Valentijnsdag? Vier je het juist wel of juist niet? Met je vriendinnen of met je partner? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening over Valentijn. Laat het mij weten in de comments hieronder. 🙂

Fijne Valentijn!

xoxo

Marieke

*Dit is een advertorial

Bron: http://nos.nl/op3/artikel/341058-valentijnsdag-was-niet-altijd-commercieel.html
Bron header: http://tinyurl.com/q6socnl