Reisverslag Londen

Reisverslag Londen

Hallo, mijn naam is Rosa (25) en ik woon samen met mijn vriend en zoontje Julian in Amsterdam. Ik ben gek op eten, reizen, festivals, shoppen en ik kan eindeloos instagrammen! Ik ga hier op Mayla’s af en toe schrijven over mijn belevenissen en vandaag deel ik mijn eerste blog over mijn tripje naar Londen! 

Rosa– Ik ben gek op Engeland en de Engelse cultuur. Ik hou van het Britse accent, de pubs, Engelse thee, scones én Prince Harry. Nu heb ik al aardig wat steden tripjes gemaakt in mijn leven maar nog nooit kwam Londen aan bod. Zodoende ging ik samen met mijn vriend voor het eerst naar Londen.

The Spy Who Shagged Me

London, baby!

Binnen 45 minuten zaten we al in de hoofdstad. Aangekomen dropten we onze koffers in ons hotel. We verbleven in de wijk Chelsea. De wijk maakte een chique indruk met typische Engelse huizen in Victoriaanse stijl.

Natuurlijk moet je tijdens zo’n eerste bezoek de toeristische attracties hebben gezien, dus hebben we flink geslenterd door de stad. We hebben de Big Ben, de Tower Bridge, London Eye en Buckingham Palace bezocht. Tussendoor doken we geregeld de pub in. Er wordt stevig gedronken in Engeland. Normaal gesproken drink ik geen bier maar in Londen kan je er bijna niet omheen dus gingen er heel wat pints doorheen.

IMG_8217.JPGDe Tower Bridge.

IMG_8216.JPGTussen het wandelen door aan het Guinness bier!

IMG_8208.JPG Op bezoek bij de Queen.

Ik raad iedereen aan om vooraf wat leuke dingetjes en spots op te zoeken zodat je weet waar je moet zijn. Een weekend is toch best kort voor zo’n grote stad en dan is het lastig om alles te zien. Laat het nou zijn dat ik niet zo’n planner ben en dus ‘onvoorbereid’ op pad ging. Een vriendin appte mij gelukkig wat goede tips. Zo belandden we de tweede dag in Camden Town. Dit is een alternatieve wijk waar veel toeristen op afkomen. Hier kan je verschillende markten bezoeken waaronder de Stables Market waar kleding, meubilair en eten wordt verkocht. Leuk om te weten is dat Amy Winehouse hier heeft gewerkt voordat ze beroemd werd.

IMG_8213.JPGCamden High Street

IMG_8214.JPGStables market in Camden Town. 

Nadat we Camden Town hadden bezocht gingen we een hapje eten (en nog meer bier drinken) in de buurt Soho. Dit is midden in het centrum van Londen en hier vind je veel hippe restaurants en cafés. En erg leuk om te gaan stappen! Ook bevindt Chinatown zich hier.

IMG_8215.JPGCamden Town: het buurtje van Amy Winehouse. 

IMG_8210.JPGSoho!

IMG_8212.JPG

 Chinatown.

De derde en laatste dag was mijn favoriet. Ik heb een boek over de graffiti artiest Banksy en eigenlijk wilde ik één van zijn werken in het echt zien. We namen de metro richting Liverpool Street en kwamen per toeval terecht op Brick Lane. Een waar vintage shopping walhalla! De buurt is erg levendig met veel straatkunst. Ik hou wel van dat rauwe sfeertje. Ook werd er ontzettend veel street food verkocht. Ga hier vooral heen als je Londen bezoekt!

IMG_8221.JPGI <3 vintage shopping!

IMG_8218.JPGAll day donuts.. 

IMG_8219.JPG

IMG_8220.JPGLondense streetart! 

Mijn weekend Londen was erg geslaagd en ik ga zeker nog eens terug. Al is het maar om te gaan shoppen! Maar dan wel met een zak vol geld want helaas is Londen reteduur… 😉

x Rosa